Waarom batterij opslag jouw energierekening kan verlagen

Deel artikel

Ben je klaar met een hoge energierekening elke maand? Heb je al eens nagedacht over batterij opslag als oplossing hiervoor? Je bent niet alleen! Steeds meer huishoudens beginnen zich te realiseren dat het zelf opslaan van zonne-energie een uitstekende manier kan zijn om geld te besparen en efficiënter met energie om te gaan. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van batterij opslag en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw woning.

Wat is batterij opslag?

Batterij opslag is precies wat het klinkt, het gaat over het opslaan van energie in batterijen voor later gebruik. Dit betekent dat wanneer jouw zonnepanelen meer energie produceren dan je op dat moment gebruikt, deze extra energie wordt opgeslagen in de batterijen in plaats van terug te worden gebracht naar het elektriciteitsnet. Door deze opgeslagen energie te gebruiken wanneer jouw zonnepanelen niet voldoende energie produceren om in jouw behoeften te voorzien, kun je jouw energievoorziening optimaliseren en jouw energierekening verlagen.

Hoe werkt het?

Een batterij opslagsysteem werkt door middel van een omvormer die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom om te gebruiken in jouw huis. Dit betekent dat je jouw eigen opgeslagen energie verbruikt, voordat je overgaat op energie van het net. Dit resulteert natuurlijk in lagere energiekosten. Wanneer jouw batterijen bijna leeg zijn, schakelt het systeem automatisch over op het elektriciteitsnet om ervoor te zorgen dat je nooit zonder stroom komt te zitten. Je zult er dus altijd van verzekerd zijn dat je toegang hebt tot de energie die je nodig hebt.

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel van batterij opslag is het vermogen om jouw energierekening aanzienlijk te verlagen. Door het verminderen van het aantal keren dat je elektriciteit van het net gebruikt, kan jouw energiefactuur dalen tot wel 50%. Bovendien, hoewel dit afhankelijk is van de grootte van jouw huishouden en jouw energiebehoefte, kan een gemiddeld huishouden dit systeem binnen zes tot acht jaar terugverdienen. Naast kostenbesparing, is er ook een flinke milieuwinst te behalen omdat je minder afhankelijk bent van traditionele elektriciteitsbronnen en meer gebruik maakt van schone, hernieuwbare energie.

Hoe kan ik batterij opslag aanschaffen?

Als je overweegt om batterij opslag te installeren, zijn er een aantal punten om te overwegen. Het is natuurlijk van groot belang dat je kijkt naar de grootte van het systeem, om ervoor te zorgen dat het overeenkomt met jouw energiebehoefte. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de installatiekosten en onderhoudskosten. Er zijn verschillende leveranciers van batterij opslagsystemen. Praat met een professional om te bepalen welke leverancier bij jou past en wat jouw opties zijn.

Batterij opslag is een technologie die de toekomst heeft en die veel huishoudens kan helpen om geld te besparen op de energierekening. Het is duidelijk dat het niet alleen om het verminderen van energierekeningen gaat, maar ook om het nemen van verantwoordelijkheid voor jouw eigen energiegebruik en het verminderen van jouw impact op het milieu. We hopen dat deze blog jou heeft geholpen om meer te weten te komen over batterij opslag en hoe het kan bijdragen aan een groenere en betere toekomst. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij https://giga-storage.com/.

Gerelateerd nieuws

Blog

Adverteren bij RTL

Adverteren op tv, het lijkt iets voor de grote bedrijven en onbereikbaar als middelgroot bedrijf maar dit is zeker niet waar! Al vanaf een paar

Blog

Adverteren in de krant

Adverteren in een krantje? Is dat niet super ouderwets en duur? Nou nee! Adverteren in krantjes is namelijk hartstikke goedkoop en afhankelijk van wat je