Videoland was van oorsprong een Nederlandse winkelketen van videotheken, sinds 2010 is het vooral een video-on-demand dienst. In 2013 nam RTL het bedrijf over waardoor het verder ging onder de naam Videoland by RTL. Door de overname van RTL kan men sinds 2014 programma’s van RTL vooruit kijken. Rond 2015 is Videoland bezig met het bedenken en produceren van hun eigen programma’s, die exclusief op de on-demand dienst te zien zijn.

Op dit moment is het niet mogelijk voor adverteerders om advertenties te kunnen kopen voor, tijdens of na de beschikbare content. Samenwerkingen vergen veel meer creatief denkwerk dan een ‘simpele’ advertentie. Een optie die wel kan worden toegepast is sluikreclame. Sluikreclame is een slimme manier om een product aan het licht te krijgen bij de consument. Meestal hebben mensen niet snel door dat het hier om reclame gaat!

Is het niet te overwegen voor Videoland om reclame spotjes beschikbaar te stellen? Voor Videoland is het een zeer over te wegen mogelijkheid, want hiermee krijgen ze extra inkomsten en kunnen eventueel de kosten van het abonnement omlaag.


 
Videoland logo