Dit is hoe je met lokale SEO jouw website een boost geeft

Deel artikel

Wil je jouw website een boost geven? Maak dan handig gebruik van lokale SEO. Door lokale SEO in je marketingstrategie te implementeren, kun je de conversie aanzienlijk verhogen. Lees verder als je betere resultaten wilt bereiken. We vertellen je eerst wat lokale SEO inhoudt. Vervolgens geven we je 4 tips over het toepassen van lokale SEO.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is Search Engine Optimization waarbij je je richt op lokale potentiële klanten. Lokale SEO wordt vaak over het hoofd gezien. Toch bestaat een groot deel van de zoekopdrachten op Google uit lokale zoekopdrachten. Hierbij kun je denken aan mensen die door de stad lopen en benieuwd zijn waar ze een lekkere lunch kunnen scoren of mensen die op zoek zijn naar een lokale meubelzaak. Door je te richten op je lokale doelgroep, kun je de vindbaarheid van je website gemakkelijk vergroten.

Positieve reviews

Bij lokale zoekopdrachten spelen positieve reviews een belangrijke rol. Eén van de belangrijkste tips voor lokale SEO is dus de volgende: laat positieve reviews zien. Als je bijvoorbeeld in de stad op zoek bent naar een leuk restaurant, laat je je waarschijnlijk makkelijker leiden door reviews. Wanneer je doelgroep positieve reviews tegenkomt op jouw website, zul je zien dat de conversie zal verhogen.

Lokale zoekwoorden

Om je lokale doelgroep te kunnen bereiken is het aan te raden om zorgvuldig gebruik te maken van lokale zoekwoorden. Verwerk bijvoorbeeld de naam van je locatie, buurt, stad of regio in de metabeschrijving of titel. Hierdoor weten mensen meteen waar je bedrijf zich bevindt. Verwerk zoektermen die relevant zijn voor je lokale doelgroep op een natuurlijke manier in je webpagina’s. 

Lokale content

Een andere tip die we je kunnen geven heeft te maken met lokale content. Door lokale content te creëren, optimaliseer je je website voor lokale zoekopdrachten. Het is namelijk niet alleen belangrijk om bezoekers te lokken met lokale zoektermen, maar ook om ze daadwerkelijk goede lokale content aan te bieden. Vergroot de lokale betrokkenheid en de relevantie voor lokale zoekopdrachten.

Laat het uitbesteden

Lokale SEO uitbesteden aan een expert is de belangrijkste tip als je verzekerd wilt zijn van goede resultaten. Het kan namelijk erg tijdrovend zijn om je te blijven verdiepen in de recente ontwikkelingen. Je kunt bijvoorbeeld alles overlaten aan SEO Maatje. Zij weten precies wat ze moeten doen om de resultaten te verbeteren.

Gerelateerd nieuws

Blog

Adverteren bij RTL

Adverteren op tv, het lijkt iets voor de grote bedrijven en onbereikbaar als middelgroot bedrijf maar dit is zeker niet waar! Al vanaf een paar

Blog

Adverteren in de krant

Adverteren in een krantje? Is dat niet super ouderwets en duur? Nou nee! Adverteren in krantjes is namelijk hartstikke goedkoop en afhankelijk van wat je