Adverteren op Instagram

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Advertenties op Facebook of YouTube wie kent het niet? Ook op Instagram zijn steeds meer advertenties te vinden! Waarom is Instagram voor bedrijven een gewillig platform om op te adverteren? Dat komt, omdat Instagram een enorm bereik heeft en vrij effectief is.

Welke mogelijkheden zijn er?

Instagram staat er bekend om dat gebruikers hun eigen foto’s en video’s kunnen delen. Dit geldt ook voor adverteerders. Er zijn op Instagram drie advertentie mogelijkheden: de foto-advertentie, de carrousel-advertentie en de video-advertenties.

De foto en video-advertenties spreken voor zich. Er wordt dan een foto of video geplaats die door de adverteerder is aangeleverd. Carrousel-advertenties zijn vrij nieuw. Instagram heeft niet zo lang geleden een update gedaan, waarbij er meerdere foto’s tegelijk geplaatst kunnen worden. Alle foto’s zijn dan te zien door naar rechts te swipen en deze optie kan ook met adverteren.

Daarnaast is het mogelijk om call-to-action buttons toe te voegen, zoals Shop now of install now.

Instagram idolen

Op Instagram zijn duizenden mensen met duizenden, tonnen of zelfs miljoenen volgers. Steeds vaker zien we dat adverteerders die mensen benaderen of zij een foto of filmpje willen plaatsen met een aangeleverd product! Hiermee kun je als bedrijf erg gericht adverteren en direct laten zien waar jouw bedrijf voor staat. Jij als adverteerder betaalt dan de Instagram idool een afgesproken bedrag en zo kan heel snel en gemakkelijk geadverteerd worden.

Doelen

Adverteren op Instagram is redelijk vergelijkbaar met Facebook. Het is mogelijk om specifieke doelgroepen te benaderen op basis van interesses. Daarnaast gebruikt Instagram dezelfde meettool als die van Facebook. Onderstaand staan punten die jij als adverteerder wilt bereiken met de advertenties.

  • Branding
  • Loyaliteitsacties
  • Meer volgers generen
  • Inspelen op gebeurtenissen
  • Naamsbekendheid vergroten
  • Promoten van nieuwe of bestaande producten

Hoe gebruik je Instagram op de juiste manier?

Om je social media kanaal of kanalen optimaal te gebruiken, raad ik het aan om een online marketing bedrijf er voor in te schakelen. Dit bespaard je een hoop tijd!

Gerelateerd nieuws

Blog

Adverteren bij RTL

Adverteren op tv, het lijkt iets voor de grote bedrijven en onbereikbaar als middelgroot bedrijf maar dit is zeker niet waar! Al vanaf een paar

Blog

Adverteren in de krant

Adverteren in een krantje? Is dat niet super ouderwets en duur? Nou nee! Adverteren in krantjes is namelijk hartstikke goedkoop en afhankelijk van wat je